Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Korhelyleves kolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 dkg zsírszalonna
  • 1 szál paprikás lángolt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 tk morzsolt majoranna
  • 1 ek édes-nemes paprika
  • bors
  • 1 ek liszt
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • egy kis doboz tejföl
  • kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A karikázott kolbászt is rádobjuk. Ha a kolbász is lepirult, rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
    2. Pár perc után megszórjuk a fűszerekkel és a liszttel, átkeverjük. Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és fél órán át főzzük. 3. Behabarjuk a levest: a tejfölt kikeverjük egy merőkanál forró levessel, visszaöntjük, és forralunk rajta egyet.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek