Keress receptre vagy hozzávalóra

Korhelyleves gombával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg sült pörc
  • 3 szál újhagyma (zöldje nélkül)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál zsír
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 3 db babérlevél
  • chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A pörcöt kisebb darabokra vágom, vízben felteszem főni, teszek bele babérlevelet, vágok bele chilit, fűszerezem.

    A hagymákat aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára, a gombákat félbevágom, felszeletelem a kolbászt. Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, megdinsztelem, majd a leveshez adom a káposztával és a gombával együtt, tovább főzöm a levest, 30 perc után beleteszem a kolbászt.

    Amikor már minden csaknem puha, beleöntöm a bort, hőkiegyenlítéssel belekeverem a liszttel elkevert tejfölt.

    Tejföllel és kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

Ezt a levest télbúcsúztatónak szántam. Remélem, nem tréfál meg minket a természetfelelős,és téltábornok most már végleg elkotródik.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin