A füstölt húst felrakjuk főni a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymával, és a babérlevéllel. Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk az átmosott savanyú káposztát.
Amíg fő, a virslit felkarikázzuk, serpenyőben kevés zsiradékon átsütjük, félretesszük.
Elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítjuk a lisztet, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és fél percig hevítjük kevergetve. Levesszük a tűzről, hozzávegyítjük a pirospaprikát, majd hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük.
Ha már majdnem puha az oldalas a levesben, hozzárakjuk a gerslit. Pár percig főzzük együtt, majd beleöntjük a rántást, hozzátesszük a virslit, és együtt készre főzzük. Ropogós héjú, friss kenyeret adunk mellé.