Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Korhelyleves füstölt oldalassal és gerslivel

Hozzávalók

  • 50-60 dkg füstölt oldalas
  • 4 pár virsli
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 1-2 ek liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

    1. A füstölt húst felrakjuk főni egy meghámozott, egészben hagyott vöröshagymával, valamint a babérlevéllel. Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a szükség szerint átmosott és átvágott savanyú káposztát.
    2. Amíg fő, a virslit felkarikázzuk, serpenyőben kevés zsiradékon átsütjük, félretesszük.
    3. Elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítunk 1-2 evőkanál lisztet, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és fél percig hevítjük kevergetve. Levesszük a tűzről, hozzávegyítünk egy evőkanál őrölt pirospaprikát. Hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük.
    4. Ha már majdnem puha az oldalas a levesben, hozzárakjuk a gerslit. Pár percig főzzük együtt, majd beleöntjük a rántást, hozzátesszük a virslit, és együtt készre főzzük. Ropogós héjú, friss kenyeret adunk mellé.

      SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL KÉSZÜLT RECEPTEK >>> 

      KOLBÁSZOS KORHELYLEVES >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin