Elkészítés: A halat kockákra vágom, tálban sóval, borssal és fél citrom levével összeforgatom, a hűtőben pihentetem kb. 1,5 órát.
Amíg a hal pácolódik, forró olajban a vöröshagymát üvegesre dinsztelem, megszórom a pirospaprikával, felengedem kb. 1 liter vízzel, sózom, borsozom. Amikor forr, beleteszem a pontyfejeket, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a krumplit, a babért, 1 szelet citromkarikát. Kb. 1 órát főzöm, majd a fejeket kiszedem, hűtöm, a húst lefejtem róla, villával összetöröm.
A levest fémszűrőn átszűröm másik fazékba, a visszamaradt zöldségeket a szűrőn átpasszírozom, a sűrítményt a leveshez adom a lefejtett fejhússal. Felengedem még kb. 1/2 liter vízzel, sózom, borsozom, a tejfölt is kikeverem és a leveshez adom.
Újraforráskor a pácolt halhúst hozzáadom, és csendesen főzöm kb. 15-20 percig. (Közben kóstolom: ha szükséges, sózom, borsozom, citromlével és csipetnyi cukorral is lágyítom).
Tálalás előtt legalább 1 órát pihetetem, hogy az ízek valamennyire összeérjenek. Kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre