Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Korhely pontyhalászlé

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 2 literhez:
  • 75 dkg pontyszelet vagy pontyfilé
  • 2 pontyfej, vagy fej és farok (a keserűfogak bent ne maradjanak)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 citrom (citromlé, citromkarika)
  • 1 babérlevél
  • kb. 1 csapott teáskanál őrölt bors
  • kb. 1 dl tejföl
  • 1 tv paprika
  • ízlés szerint csípős zöld paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes burgonya felkockázva

Elkészítés

    Elkészítés: A halat kockákra vágom, tálban sóval, borssal és fél citrom levével összeforgatom, a hűtőben pihentetem kb. 1,5 órát.

    Amíg a hal pácolódik, forró olajban a vöröshagymát üvegesre dinsztelem, megszórom a pirospaprikával, felengedem kb. 1 liter vízzel, sózom, borsozom. Amikor forr, beleteszem a pontyfejeket, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a krumplit, a babért, 1 szelet citromkarikát. Kb. 1 órát főzöm, majd a fejeket kiszedem, hűtöm, a húst lefejtem róla, villával összetöröm.

    A levest fémszűrőn átszűröm másik fazékba, a visszamaradt zöldségeket a szűrőn átpasszírozom, a sűrítményt a leveshez adom a lefejtett fejhússal. Felengedem még kb. 1/2 liter vízzel, sózom, borsozom, a tejfölt is kikeverem és a leveshez adom.

    Újraforráskor a pácolt halhúst hozzáadom, és csendesen főzöm kb. 15-20 percig. (Közben kóstolom: ha szükséges, sózom, borsozom, citromlével és csipetnyi cukorral is lágyítom).

    Tálalás előtt legalább 1 órát pihetetem, hogy az ízek valamennyire összeérjenek. Kenyérrel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin