Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Korhely harcsahalászlé

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nyúzott afrikai harcsatörzs
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • piros paprika
  • babérlevél
  • csípős halászlékocka
  • tejföl
  • pici liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint feldaraboljuk, félretesszük.

    A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsom ot, 1-2 babérlevelet, ízlés szerint sót és pirospaprikát,csípős halászlékockát.

    Ezután felforraljuk, majd szép lassan puhára főzzük. Végül az egészet átpasszírozzuk, hogy csak a sűrű, csont nélküli lé maradjon.

    A tejfölt simára keverjük pici liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatni. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.

    Tálaláskor friss kenyeret vagy éppen pirítóst kínálhatunk hozzá, de csak úgy magában is nagyon finom.

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes