Elkészítés: A vöröshagymát üvegesre dinsztelem olajon vagy zsíron, lehúzva a tűzről a pirospaprikát beleszórom, majd az alaplének előkészített halat beleteszem, s felengedem 2 liter vízzel. Puhára főzöm.
Ha készen van, átpasszírozom a halat vagy kisebb lyukú húsdarálón ledarálom, hogy sűrű legyen az alaplé. A kész alapléhez pici vizet még adok. Ezután ízesítem (só, bors, babérlevél), beleteszem a felkockázott halat.
Amíg fő, a tejfölbe belekeverem a mustárt, szedek rá picit a halléből, és jól összekeverem. Amikor már a halkockák is megfelelő puhaságúra főttek, a mustáros tejfölt beleengedem a többi lébe, összeforralom az egészet, és lehet tálalni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre