Keress receptre vagy hozzávalóra

Korhely halászlé III.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg vegyes hal (alaplének)
  • 6 szelet hal felkockázva
  • 30 dkg vöröshagyma
  • étolaj vagy zsír
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • babérlevél
  • mustár

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát üvegesre dinsztelem olajon vagy zsíron, lehúzva a tűzről a pirospaprikát beleszórom, majd az alaplének előkészített halat beleteszem, s felengedem 2 liter vízzel. Puhára főzöm.

    Ha készen van, átpasszírozom a halat vagy kisebb lyukú húsdarálón ledarálom, hogy sűrű legyen az alaplé. A kész alapléhez pici vizet még adok. Ezután ízesítem (só, bors, babérlevél), beleteszem a felkockázott halat.

    Amíg fő, a tejfölbe belekeverem a mustárt, szedek rá picit a halléből, és jól összekeverem. Amikor már a halkockák is megfelelő puhaságúra főttek, a mustáros tejfölt beleengedem a többi lébe, összeforralom az egészet, és lehet tálalni.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin