Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhely halászlé II.

MME MME
2 3/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A pontyot megmossuk, kifilézzük, fejét, farkát, uszonyait levágjuk, és a húsát falatnyi kockákra vágjuk. A citromot megmossuk, karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, hat-nyolc darabra vágjuk.
Elkészítés: A halcsontot, a fejet, a farkat, az uszonyokat 2 liter hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a citromot, a hagymát, a tárkonyt, a borsot, a babérlevelet és egy csipet sót. Lassú tűzön 1,5 óráig főzzük. A halkockákat lábosba tesszük, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, és rászűrjük a forró hallevest. A tejfölt simára keverjük kevés lével, és a leveshez adjuk. Felforraljuk, és lassú forralással kb. 10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad! Ennyi idő alatt megpuhul a halhús. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, megszórjuk a petrezselyemmel. Pirított kenyeret kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 15 perc múlva
1 adag: 541 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss