Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 nélkülözhetetlen kézikönyv gombaimádóknak

Íme 4 kézikönyv, amire szükséged lehet, ha szeretsz gombászni és új recepteket kipróbálni.
GOMBÁS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 
Gyűjtsünk gombát erdőn, mezőn!

Dr. Locsmándi Csaba és dr. Vasas Gizella könyvéből 232 hazánkban fellelhető ehető, valamint az ezekkel összetéveszthető mérges – a szakértői tanfolyamokon is oktatott – gombafajt ismerhetsz meg. A színes fényképek természetes környezetükben ábrázolják az egyes fajokat, amelyek beazonosítását tömör, lényegre törő, szisztematikus leírások segítik. A szerzők elárulják, hogy hol és mikor keresd a legjobb termőhelyeket, továbbá összefoglalják a gombagyűjtés és -fogyasztás szabályait. Bár a könyv segítségével ismeretlen gombákat is azonosíthatsz, az étkezési célra gyűjtött gombát mindig mutasd meg gombaszakértőnek!

2995 Ft, Cser Kiadó

Gombakalauz – Hasznos kézikönyv gombagyűjtőknek

Bruno Tessaro zsebkönyvéből minden fontosat megtudhatsz a sikeres gombászáshoz. A szerző nemzetközi szaktekintély, aki több évtizedes tapasztalatára támaszkodva nyújt segítséget a legelterjedtebb mérgező és ehető gombafajok felismeréséhez, beazonosításához, begyűjtéséhez és érzékszervi minősítéséhez. A részletes leírásokat színes fényképekkel illusztrálja, továbbá ismerteti a gombamérgezés megelőzésére vonatkozó szabályokat is. A kiadványhoz tartozó összecsukható bicska görbe pengéje megkönnyíti a gombatönk elmetszését, kis keféje pedig a szennyeződések eltávolítását.

3990 Ft, Kossuth Kiadó

Menjünk gombászni!

Ewald Langer könyvéből elsajátíthatod a kezdők számára nélkülözhetetlen alaptudást, hogy a következő gombászásod során ízletes jutalomban legyen részed. Miután elméletben megtanultad, hogy hol és mikor találhatsz gombákat, mely fajokat lehet egyszerűen és nagy biztonsággal felismerni, továbbá melyektől kell óvakodni, finom kincsekre bukkanhatsz az erdőket, mezőket járva. A szerző azt is elárulja, hogy melyek a legjobb ízű gombák és hogyan érdemes ezeket otthon elkészíteni.

1980 Ft, Sziget Kiadó

Gombák – Új receptek termesztett, erdei és mezei gombákhoz

Ez a varázslatos ételfotókat tartalmazó kiadvány elsősorban a kulinária felől közelít a gombák sokszínű világához. Külön fejezetben foglalkozik a vadon termő erdei és mezei, valamint az egész évben elérhető termesztett fajokkal, és ezeken belül aromacsoportokba rendezve mutatja be a legfinomabb gombákat. A színes fényképekkel illusztrált leírásokat négy személyre szóló újszerű receptek követik. Mielőtt vargányát, tinórut, kékhátú galambgombát és más erdei kincseket költöztetnél a tányérodra, tanulmányozd a kötet végén található gombajegyzéket, amely a gyűjtési időket is feltünteti!

2999 Ft, Alexandra Kiadó

3 ALAPMŰ OTTHONI KENYÉRSÜTÉSHEZ >>> 
6 RECEPTKÖNYV, AMELLYEL A BEFŐZÉS GYEREKJÁTÉK! >>> 
3 KÖNYV, AMIRE SZÜKSÉGED LESZ, HA HÚSMENTESEN ÉTKEZEL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss