Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 pofonegyszerű konyhai trükk, ami neked is be fog válni!

Hogy lesz omlós a csirkemell? Mit kezdj a használt kávézaccal? Hogyan fő meg gyorsan a bab? Összeszedtünk 10 hasznos praktikát, ami megkönnyíti az életed a konyhában.

1. Ha pizzát, kenyeret vagy egyéb tésztát melegítenél mikróban, közepes erősségre állítsd, és egy kis pohárka vizet is tegyél az étel mellé. Így nem fog kiszikkadni, és olyan lesz, mintha friss lenne!

2. Ha rakott ételt készítesz, a tepsit vagy jénait kend ki margarinnal, és szórd meg zsemlemorzsával. Így az étel nem ég rá, és könnyebb lesz elmosogatni.

3. Ne dobd ki a kávézaccot, jó szolgálatot tesz a hűtőben: eltűnteti a kellemetlen szagokat.

4. A szikkadt kenyeret sem éremes kidobni. Vágd inkább apró kockákra, szárítsd ki, és tedd egy légmentesen zárható dobozba. Krémlevesekhez betétként nagyon finom. Ha ez a verzió nem tetszik, daráld le prézlinek.


5. Ha a csirke- vagy pulykamellet egy éjszakára fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatod, kirántva is omlós és puha lesz.

6. Egy régi fogkefével gyönyörűen letisztíthatod a gáztűzhely rózsáját.

POFONEGYSZERŰ KONYHAI TRÜKKÖK, MELYEKET NEM ÁRT ISMERNI! >>>

7. A kurkuma szépen megszínezi a húslevest és kellemes ízt is ad neki. Jó tulajdonsága még, hogy segíti az emésztést és csökkenti a puffadást.

8. A bab gyorsabban megfő, ha a főzővízbe teszel egy késhegynyi szódabikarbónát. Ezzel egyébként elkerülheted a gázképződést is!

9. Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk. Tegyél egy mikrózható tál felébe vizet, abba állíts egy magas falú mikrózható üveget, amibe aprítsd bele a csokit.

10. Ha zöldebb banánt vettél, tedd egy másik gyümölcsre, így gyorsan megérik. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss