1. Nagyobb sütés-főzések idején a gáztűzhelyet védjük alufóliával, így megkímélhetjük magunkat a tűzhely súrolásától.
2. Ha valamilyen étel megfogja az edényt, áztassuk be citromos vízbe pár órára, szépen leoldja az elszíneződést.
3. A megfeketedett kés visszanyeri eredeti fényét, ha átdörzsöljük egy szelet krumplival.
4. Tegyünk egy kevés lisztet egy puha rongyra, és azzal fényesítsük a krómtárgyakat.
5. A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat. Ha egyik sincs otthon, használjunk sót. A koszos részt szórjuk be vele, majd újságpapírral dörzsöljük át.
6. Főzés után a "konyhaszag" gyorsan eltüntethető, ha egy késhegynyi kávét szórunk a főzőlapra.
7. A mosogató lefolyója tiszta marad, ha időnként háztartási szódát szórunk bele, és leöntjük forrásban lévő vízzel.
8. A só tisztítja a sütőt. Ha valami kifutott, azonnal sót kell rászórni. Kihűlt állapotban könnyedén letörölhető.
9. Ha zsírfolt vagy paprikás folt kerül a ruhánkra vagy a szőnyegre, babahintőport kell rászórni. Egy óra múlva a ruhát ki lehet mosni. A szőnyeget este behintőporozzuk, reggel kiporszívózzuk, és tökéletes.
10. Tegyünk a hűtőbe egy kis tálka sót. Kiváló szagtalanító és nedvesség szívó.
Borítókép: Shutterstock