Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyakos szilvakrémleves habgaluskával

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kimagozott szilvát felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, beletesszük a teatojásba helyezett fűszereket, megsózzuk, 5-6 kanál cukorral édesítjük, és kb. 10 percig főzzük.

Levesszük a tűzről, kiszedjük a teatojást, turmixoljuk, visszatesszük a tűzre, a konyakkal még egyet forralunk rajta, és behabarjuk a tejszínnel.

A tojásfehérjét 4 kanál cukorral jó keményre felverjük, vízben galuskákat főzünk belőle (úgy járunk el, mint a madártejnél).

A levest hidegen tálaljuk a habgaluskákkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss