Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyakos diplomatapuding

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • A pudinghoz:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg cukrozott narancshéj
  • 1 dl konyak
  • Az öntethez:
  • 0,5 dl konyak
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés

Elkészítés: A pudinghoz a cukrozott narancshéjat apróra vágva 1 éjszakára a konyakba áztatjuk. A tészta hozzávalóiból piskótalapot sütünk, és hagyjuk kihűlni.

Ezután a piskótalapból 10 db korongot vágunk egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével. A leeső részt felaprítjuk, és a konyakos narancshéjhoz adjuk.

A pudingporból a tejjel és cukorral pudingot főzünk. A tűzről levéve hozzákeverjük a konyakos, piskótadarabos narancshéjat, majd 10 db decis csészébe merjük, amelyeket előzőleg hideg vízzel kiöblítünk, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Közben elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat belerakjuk egy edénybe (abba is lehet, amelyikben a pudingot főztük, mert az a kevés puding is, ami benne maradt, finom ízt ad), kisebb habverővel kevergetve összeforraljuk, majd lehűtjük. Az öntetbe belerakhatjuk a megmaradt piskótamorzsalékot is.

Összeállítás: a kihűlt pudingokat forró vízbe mártott késsel körülvágjuk, és a piskótakorongokra csúsztatjuk. Végül az öntettel áthúzzuk, és tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss