Elkészítés: A pudinghoz a cukrozott narancshéjat apróra vágva 1 éjszakára a konyakba áztatjuk. A tészta hozzávalóiból piskótalapot sütünk, és hagyjuk kihűlni.
Ezután a piskótalapból 10 db korongot vágunk egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével. A leeső részt felaprítjuk, és a konyakos narancshéjhoz adjuk.
A pudingporból a tejjel és cukorral pudingot főzünk. A tűzről levéve hozzákeverjük a konyakos, piskótadarabos narancshéjat, majd 10 db decis csészébe merjük, amelyeket előzőleg hideg vízzel kiöblítünk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Közben elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat belerakjuk egy edénybe (abba is lehet, amelyikben a pudingot főztük, mert az a kevés puding is, ami benne maradt, finom ízt ad), kisebb habverővel kevergetve összeforraljuk, majd lehűtjük. Az öntetbe belerakhatjuk a megmaradt piskótamorzsalékot is.
Összeállítás: a kihűlt pudingokat forró vízbe mártott késsel körülvágjuk, és a piskótakorongokra csúsztatjuk. Végül az öntettel áthúzzuk, és tejszínhabbal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre