Konyakmeggyes sütemény

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 kanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • 6 tojás
  • A tésztához:
  • 5 dkg cukor
  • tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • A krémhez:
  • magozott meggy
  • konyakmeggy aroma
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • A csokimázhoz:
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a cukorból, a lisztből, a tojássárgájából, a sütőporból, a margarinból, a kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle.

    A piskótát a szokásos módon készítjük el.

    A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggyaromát.

    A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot.

    A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a margarint és a kakaóport, majd a tésztát bevonjuk vele.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ékes Andrea 6 évvel ezelőtt
Ez a süti egy receptverseny nyertes sütije. Ajánlom mindenkinek az alábbi módosításokkal: a piskótakockákat egyszerűbb ha 5 dl tejjel főzőtt vanília pudinggal keverjük el, ekkor kapunk egy krémes keveréket, ehhez adunk még rumaromát és legalább egy üveg meggybefőttből a meggyszemeket. Sima csokimázzal borítsuk be.

Hasonló Receptek

Magazin