Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyakmeggyes sütemény

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 kanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • 6 tojás
  • A tésztához:
  • 5 dkg cukor
  • tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • A krémhez:
  • magozott meggy
  • konyakmeggy aroma
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • A csokimázhoz:
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a cukorból, a lisztből, a tojássárgájából, a sütőporból, a margarinból, a kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle.

A piskótát a szokásos módon készítjük el.

A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggyaromát.

A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot.

A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a margarint és a kakaóport, majd a tésztát bevonjuk vele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss