Elkészítés: Legelőször a lebbencstésztát apró darabokra törjük, ezután olajon egy edényben megpirítjuk.
Egy másik edényben olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd rárakjuk a húsokat, és kifehéredésig pirítjuk. A tűzről lehúzva ízesítjük a fűszerekkel, ezután vízzel felöntjük úgy, hogy bőven ellepje a húst.
Mintegy 20 perc főzés után belerakjuk a feldarabolt zöldségeket, és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a lebbencstésztát, és készre főzzük.
Közben elkészítjük a túrógombócokat. A túrót villával áttörjük, majd belekeverjük a tojásokat, a búzadarát, a sót, majd az apróra vágott kaprot. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, és forró vízben hirtelen kifőzzük, ezután a forrón tálalt levesbe rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre