Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Könnyű szalagos fánk

default user icon

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 4,2 dkg élesztő
  • 0,5 dkg porcukor
  • 20,5 dkg liszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 8 db tojás sárgája
  • 3 ek rum
  • 1 tk só
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 2 dl olaj

Elkészítés

    1.

    A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt egy tálkába morzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, az 1 ek lisztet és a 2 ek langyos tejet. Összekeverjük és felfuttatjuk. A puha vajat egy tálba kockázzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a 2 ek porcukrot és a 3 ek rumot és habosra keverjük.

    2.

    A lisztet egy tálba szitáljuk egy csipet sóval, beledolgozzuk a tojásos-vajas keveréket, a felfuttatott élesztőt és a megmaradt tejet, majd meleg helyen hagyjuk megkelni.

    3.

    A tésztából egy vastagabb lapot nyújtunk, és köröket szúrunk ki belőle. A felére halmozunk 1-1 tk sárgabaracklekvárt, befedjük őket a többi tésztakoronggal, és összenyomkodjuk a széleket. Az olajat felforrósítjuk, és megsütjük benne a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük és sárgabaracklekvárral kínáljuk.

    ÍGY SÜSS TÖKÉLETES FARSANGI FÁNKOT! >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes