Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Könnyű szalagos fánk

default user icon

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 4,2 dkg élesztő
  • 1/2 dkg porcukor
  • 20,5 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 db tojássárgája
  • 3 ek rum
  • 1 csipet só
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 2 dl olaj
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • sárgabarcklekvár

Elkészítés

    1.

    A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt egy tálkába morzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, 1 ek lisztet és 2 ek langyos tejet. Összekeverjük és felfuttatjuk.

    A puha vajat egy tálba kockázzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, 2 ek porcukrot, a 3 ek rumot és habosra keverjük.

    2.

    A maradék lisztet egy tálba szitáljuk egy csipet sóval, beledolgozzuk a tojásos-vajas keveréket, a felfuttatott élesztőt és a megmaradt tejet, majd meleg helyen hagyjuk megkelni.

    3.

    A tésztából egy vastagabb lapot nyújtunk, és köröket szúrunk ki belőle. A felére halmozunk 1-1 tk sárgabaracklekvárt, befedjük őket a többi tésztakoronggal, és összenyomkodjuk a széleket. Az olajat felforrósítjuk, és megsütjük benne a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük és sárgabaracklekvárral kínáljuk.

    ÍGY SÜSS TÖKÉLETES FARSANGI FÁNKOT! >>> 

    30 PERCES TÚRÓFÁNK>>> 

    EGYSZERŰ ALMAFÁNK>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin