Könnyű szalagos fánk

default user icon

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 4,2 dkg élesztő
  • 0,5 dkg porcukor
  • 20,5 dkg liszt liszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 8 db tojás sárgája
  • 3 ek rum
  • 1 tk só
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 2 dl olaj

Elkészítés

    1.

    Langyosítsunk meg 3 dl tejet. Morzsoljunk tálkába 4,2 dkg élesztőt, adjunk hozzá 1 tk porcukrot, 1 ek lisztet és 2 ek langyos tejet. Keverjük össze, és futtassuk fel. Kockázzunk tálba 10 dkg puha vajat, adjunk hozzá 8 db tojássárgáját, 2 ek porcukrot és 3 ek rumot. Keverjük habosra.

    2.

    Szitáljunk tálba 20 dkg lisztet egy csipet sóval. Dolgozzuk bele a tojásos-vajas keveréket, a felfuttatott élesztőt és a megmaradt tejet, majd meleg helyen hagyjuk megkelni.

    3.

    Nyújtsunk a tésztából vastagabb lapot, és szúrjunk ki belőle köröket. A felére halmozzunk 1-1 tk sárgabaracklekvárt, fedjük be őket a többi tésztakoronggal, és nyomkodjuk össze a széleket. Forrósítsunk fel 2dl olajat, és süssük meg benne a fánkokat. Szedjük papírtörlőre. Hintsük meg porcukorral, és kínáljuk sárgabaracklekvárral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin