Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű sertésraguleves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Forró zsiradékban megdinsztelem, megpirítom a zöldséget, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Megszórom 1 kávékanálnyi liszttel, pirospaprikával, elkeverem, felengedem vízzel, kicsit sózom, beleteszem a húst, az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, az erőleveskockát, borssal megszórom.

Lassan főzöm, kis idő múlva kevés rizst szórok bele, majd a főzés legvégén friss petezselymmel hintem, de már nem főzöm.

Megjegyzés

Akkor szoktam ezt a levest főzni, amikor rántott húshoz felszeletelem a húst, abból szoktam lecsípni egy keveset hozzá. Ennél a levesnél a hús mennyisége nem dominál, inkább egy kis + ízt ad.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek