- Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 6 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 12 db sárgabarack

Elkészítés: 15 dkg lágy vajat 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Majd 1 citrom reszelt héját és a levét adjuk hozzá, és egyenként 6 db tojás sárgáját keverjük bele. Hozzáadunk 20 dkg lisztet fél csomag sütőporral, csomómentesre keverjük, majd a 6 db tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
175 fokra felmelegítjük a sütőt. A tésztát egy kb. 20x30 cm-es sütőpapíros tepsibe öntjük, és felezett sárgabarackkal sűrűn kirakjuk. (A barack le fog süllyedni a tésztába, mire megsül). 35-40 perc alatt világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelhetjük.
Aki szereti a kicsit savanykás sütiket, annak bátran merem ajánlani. Az édesebb szájúak pedig cukrozzák meg jobban.
Hozzászólások