Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Könnyű rakott karfiol csirkemellel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg rizs
  • 1 közepes karfiol
  • 50 dkg csirkemell filé
  • fél zöldpaprika
  • 3 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst kevés olajon lepirítjuk, dupla mennyiségű vízzel felengedjük, majd ételízesítővel, őrölt borssal és fél zöldpaprikával fűszerezzük, puhára pároljuk.

    A karfiolt rózsákra szedjük, és sós vízben puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük.

    A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, ételízesítővel ízesítjük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levéve lepirítjuk.

    Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A karfiolt tesszük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemellkockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk.

    Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin