Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű rakott karfiol csirkemellel

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst kevés olajon lepirítjuk, dupla mennyiségű vízzel felengedjük, majd ételízesítővel, őrölt borssal és fél zöldpaprikával fűszerezzük, puhára pároljuk.

A karfiolt rózsákra szedjük, és sós vízben puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük.

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, ételízesítővel ízesítjük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levéve lepirítjuk.

Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A karfiolt tesszük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemellkockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk.

Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss