A pulykafasírt elkészítéséhez a zsemlét hideg vízbe áztatjuk.
Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd 2-3 ek felforrósított olívaolajon megdinszteljük és hagyjuk kihűlni.
A darált pulykahúst tálba tesszük. Hozzáadjuk a fonnyasztott hagymákat, a kinyomkodott zsemlét és a tojást. Egy kevés pirospaprikával és borssal ízesítjük, majd megsózzuk az egészet, és alaposan összedolgozzuk.
A húsmasszából közepesen vékony, laposabb húspogácsákat formázunk. Mindet egy tányérra pakoljuk, és kb. 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A maradék felforrósított olajban megsütjük a pulykafasírtokat. Papírtörlőre tesszük lecsepegni. Melegen salátával, főtt rizzsel tálaljuk. Friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.