Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű pulykafasírt

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A pulykafasírt elkészítéséhez a zsemlét hideg vízbe áztatjuk.
  2. Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd 2-3 ek felforrósított olívaolajon megdinszteljük és hagyjuk kihűlni.
  3. A darált pulykahúst tálba tesszük. Hozzáadjuk a fonnyasztott hagymákat, a kinyomkodott zsemlét és a tojást. Egy kevés pirospaprikával és borssal ízesítjük, majd megsózzuk az egészet, és alaposan összedolgozzuk.
  4. A húsmasszából közepesen vékony, laposabb húspogácsákat formázunk. Mindet egy tányérra pakoljuk, és kb. 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  5. A maradék felforrósított olajban megsütjük a pulykafasírtokat. Papírtörlőre tesszük lecsepegni. Melegen salátával, főtt rizzsel tálaljuk. Friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.


Ezek is érdekelhetnek

Friss