Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű parajgaluskák zsályás vajjal

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10 db galuskához:
  • 30 dkg friss parajlevél
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
  • 2 db szikkadt zsemle vagy kifli
  • 1 db közepes méretű egész tojás
  • 2,5 dkg kukoricakeményítő + 1 teáskanálnyi
  • 1 dl langyos tej
  • tengeri só
  • bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • A főzéshez:
  • 1,5 l víz
  • 1 teáskanál tengeri só
  • A zsályás vajhoz:
  • 2 dkg jó minőségű vaj
  • 8-10 db apróbb vagy 4-5 db nagyobb friss zsályalevél

Elkészítés

Elkészítés: A parajleveleket alapos mosást követően szűrőtálba helyezem, 1/2 l forró vízzel leforrázom, alaposan kinyomkodom, éles késsel közepesen finomra aprítom. A petrezselyemzöldet finomra vágom.

A szikkadt péksüteményeket kb. 1 cm-es kockákra vágom, nagyobb keverőtálba halmozom, a tojást kissé felverem. A péksütemény-kockákat meglocsolom 1 dl langyos tejjel, alaposan átforgatom, majd hozzáadom a tojást, a parajt és a petrezselyemzöldet, fűszerezem, megszórom 2,5 dkg kukoricakeményítővel. Villa segítségével alaposan összedolgozom. Egy tálcára szórok 1 teáskanál keményítőt. A homogén masszából nedves kézzel kb. 5 cm hosszú galuskákat formálok, az előkészített tálcára helyezem.

Egy nagy lábosban felforralok 1,5 l vizet, amibe 1 teáskanál tengeri sót szórok. A lobogva forró vízbe adagolom a galuskákat. Főzés közben térfogatuk nő, így érdemes akkora edényt választani, amelyikben kényelmesen elférnek. Ha feljönnek a víz színére, még 2-3 percig érdemes főzni.

Amíg a galuskák főnek, elkészítem a zsályás vajat. A vajat kis serpenyőben felolvasztom, beledobom a zsályaleveleket, ha nagyobbak, érdemes félbe- vagy negyedbe vágni. 1-2 perc alatt átpirítom.

A kész galuskákat leszűröm, majd tálba helyezem, zsályás vajjal meglocsolva tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss