Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű melegszendvics

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Gyors/abb vacsi reményében jó csipet sóval ellátott, forrásban lévő vízben keményre főz a készletében fellelhető legkisebb méretű, de azért tyúktól eredeztetett tojáskákat. Ha kész, a forró vizet leönt róla, bele hideg víz, félretesz.

Közben kb. 1 dl vizet tölt egy mini serpenyőbe, beletör a fokhagymusokat, bele az olaj, felforral, gázt lekapcsol, kész, félre. A sajtot apróra reszel, ha ízesebbre szeretné, füstöltet alkalmaz.

A tojásokat leitat, lehéjaz, mellé készíti a tojásszeletelő apparátot.
Sütőpapírral kibélel egy tepsit, előmelegít a sütőt.

A zsemléket félbevág, kanállal vagy szilikonecsettel eloszlat rajtuk a hagymás kenőcét (nem mártogat, mert az elsők rögvest megiszogatnák), a tepsibe rakosgat, oldalát lehetőleg ne érje el.
Rájuk fektet a mellszeleteket, a tojásszeletelővel egyenként, hosszában kialakítja a tojások fazonját, egy rétegben beborítja velük a szendvicsek tetejét (a maradék szeletkéket rábízza a kis- és nagykuktákra). Megszórja bőven a reszelt sajttal, iszkiri a forró sütőbe, csak 3-4 percre, míg a sajt ráolvad. Tovább ne, mert megéghet az alja !

Ha kész, a tetejére mintázhat kevés paprikakrémet vagy erőspistit és tálalhat. Mellé mehet paprika, paradicsom, lilahagyma, stb..

Megjegyzés

Aki nem kedveli natúr a csirkemell felvágott változatait, az egyrészt velem ízlésrokon, másrészt meglepődik, hogy ebben a kivitelben viszont milyen finom tud lenni. A fokhagymás kencefice szinte átitatja a zsemléket, a (nálam füstölt) sajttal, a csípős beütéssel együtt aromásra sikeredett. Küldte.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss