Elkészítés: A felaprított lilahagymát a zsiradékon megpuhítjuk, rátesszük a felkockázott, sózott csirkemellet, összekeverjük, és kis vizet öntünk alá a pároláshoz. Úgy is lehet, hogy előtte kicsit állni hagyjuk a már előre hagymába és fűszeres sóba forgatott húst.
Mikor már nem sok van hátra a hús puhaságához, rátesszük a feldarabolt cukkinit, valamint mehet rá még egy adag hagyma, esetleg aprított fokhagyma is. Ekkor a legjobb meghinteni az egészet kurkumával (kb. 2 csapott kávéskanál) és borssal, ízlés szerint. A kívánt puhaságúra pároljuk az összetevőket.
Közben a többi zöldséget külön felkockázzuk, és ezeket oregánóval ízesítjük. Mehet rá más is, én ennyit szoktam rátenni.
A végén összekeverjük a cukkinis húst és a zöldségeket.
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, szép és finom étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre