Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Könnyű kurkumás csirkesaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell(filé)
  • 1-2 cukkini
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • (új)hagyma
  • jégsaláta
  • retek
  • uborka
  • cékla
  • kurkuma
  • oregánó
  • fűszersó
  • bors
  • kókuszzsír/olíva olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A felaprított lilahagymát a zsiradékon megpuhítjuk, rátesszük a felkockázott, sózott csirkemellet, összekeverjük, és kis vizet öntünk alá a pároláshoz. Úgy is lehet, hogy előtte kicsit állni hagyjuk a már előre hagymába és fűszeres sóba forgatott húst.

    Mikor már nem sok van hátra a hús puhaságához, rátesszük a feldarabolt cukkinit, valamint mehet rá még egy adag hagyma, esetleg aprított fokhagyma is. Ekkor a legjobb meghinteni az egészet kurkumával (kb. 2 csapott kávéskanál) és borssal, ízlés szerint. A kívánt puhaságúra pároljuk az összetevőket.

    Közben a többi zöldséget külön felkockázzuk, és ezeket oregánóval ízesítjük. Mehet rá más is, én ennyit szoktam rátenni.

    A végén összekeverjük a cukkinis húst és a zöldségeket.

    Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, szép és finom étel.

Megjegyzés

Mostanában már eszek húst, és olyankor a párolást részesítem előnyben. Amire a hús káros, azt kiegyenlítik a friss zöldségek. A cukkinit amolyan húsdúsítóként alkalmazom.

A kurkumát imádom, mert nem csupán gyönyörű sárga színt kölcsönöz az ételnek, hanem az ízén is sokat dob! Így nem csupán könnyű, de szép színes nyári étel is.

Sziluetta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin