Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Könnyű kelkáposztafőzelék

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej kelkáposzta harmada-fele
  • 1 kg krumpli
  • 1 kávéskanál köménymag (én őrölt köménnyel készítem)
  • 2-3 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A kelkáposztát megmossuk, csíkokra vágjuk, a torzsáját kivághatjuk (én vékony szeletekre vágva azt is bele szoktam tenni), a krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk. A zöldségeket egy fazékban felöntjük annyi vízzel, hogy éppen meglássuk a zöldségek között a vizet (ha túl sokat teszünk hozzá, a végén le kell önteni belőle, különben túl híg lesz a főzelék). Sóval és köménnyel feltesszük főni.

    Amikor megpuhult, merőkanállal kiszedünk 1-2 maréknyit a krumpliból, egy kevés főzőlével és a tejföllel együtt leturmixoljuk (így nem kell zsiradék és liszt a sűrítéshez). A pépet visszaöntjük a fazékba, összekeverjük, újra felforraljuk a főzeléket, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Nagyon finom, egészséges, és így elkészítve nem is hizlal.

Dittiri
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin