Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű kefires lángos

6 5/5
120 perc
bonyolult
olcsó
24 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 lapos ek cukor
  • 1 kg liszt
  • 6 dl kefir
  • 2 db tojás
  • 1 ek só
  • Az ízesítéshez:
  • olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A felfutott élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk (lágyabb tésztát kapunk). Ezután berakjuk a hűtőbe másnapig pihenni.
  2. Elkészítjük a fokhagymás olajat: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, majd állni hagyjuk.
  3. Másnap, de akár dagasztás után 2-3 óra múlva, kivesszük a tésztát a hűtőből. Bőven öntünk olajat a sütőedénybe, amit jó forróra felmelegítünk. Ha meleg, olajos kézzel egy marék tésztát jó vékonyra széthúzogatunk, és a forró olajban kisütjük, oldalanként 1-1 perc alatt. Innen kivéve papírtörlőre tesszük, hogy lecsepegjen az olaj.
  4. A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot.

Lusta lángos

SAJTOS-TEJFÖLÖS HÁZI LÁNGOS

SAJTOS LÁNGOS

9 MESÉS LÁNGOSRECEPT! >>>

 

Megjegyzés

Ebből a tésztából kb. 24 db lesz. Mivel a lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, és mindig annyit sütök ki, amennyit egyszerre megeszünk.
- comite

Ezek is érdekelhetnek

Friss