Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Könnyű kefires lángos

6 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 lapos ek cukor
  • 1 kg liszt
  • 6 dl kefir
  • 2 db tojás
  • 1 ek só
  • Az ízesítéshez:
  • olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A felfutott élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk (lágyabb tésztát kapunk). Ezután berakjuk a hűtőbe másnapig pihenni.
    2. Elkészítjük a fokhagymás olajat: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, majd állni hagyjuk.
    3. Másnap, de akár dagasztás után 2-3 óra múlva, kivesszük a tésztát a hűtőből. Bőven öntünk olajat a sütőedénybe, amit jó forróra felmelegítünk. Ha meleg, olajos kézzel egy marék tésztát jó vékonyra széthúzogatunk, és a forró olajban kisütjük, oldalanként 1-1 perc alatt. Innen kivéve papírtörlőre tesszük, hogy lecsepegjen az olaj.
    4. A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföl lel, reszelünk rá sajt ot.

    Lusta lángos

    SAJTOS-TEJFÖLÖS HÁZI LÁNGOS

    SAJTOS LÁNGOS

    9 MESÉS LÁNGOSRECEPT! >>>

     

Megjegyzés

Ebből a tésztából kb. 24 db lesz. Mivel a lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, és mindig annyit sütök ki, amennyit egyszerre megeszünk.

comite
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

89eny89
Hatalmas sikert aratott! Nagyon egyszerű elkészíteni és isteni fiom! :)
89eny89
Hatalmas sikert aratott! Nagyon egyszerű elkészíteni és isteni fiom! :)
comite
Szia Bettina! Nem tudom, le lehet-e fagyasztani a tésztát, még nem próbáltam. Annyi biztos hűtőben kb egy hétig is eláll, bár nálunk 2-3 nap alatt elfogy. Érdemes alufóliával vagy fedővel letakarni az edényt amiben a tészta van, mert az edény falára száradhat a 3. napra. Vagy mielőtt visszarakom a hűtőbe, olajos kézzel leszedem az oldaláról a tésztát, amit visszarakok a maradékhoz. Napi 4-5 db-ot szoktam kisütni, így mindig friss, finom ropogós a lángos. Jó sütögetést! Üdv: comite
vukmanbettina
Szia!Érdekelne hogy a nyers lángos tészta fagyasztható e.Köszi .Bettina
comite
Kedves Fanni33! remélem sikerült a következő próbálkozás. Én mindenesetre sok szerencsét kívánok. Tudod: \" a jó pap is holtig tanul\". Üdv: comite
Fanni33
Sziasztok Annyira könnyü ez a recept.A családom is szereti a lángost,többször csináltam már,de valahol mindig elrontottam.Pedig a recept szerint készitettem.Tudom,tudom velem van a baj,de nem adom fel:)addig csinálom amig nem sikerül:) Köszi a receptet Üdv Fanni

Hasonló Receptek

Magazin