Könnyű kefires lángos

4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 2 dl tej
  • 6 dl kefir
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál só
  • 1 lapos evőkanál cukor
  • Az ízesítéshez:
  • fokhagymás olaj
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, lágyabb tésztát kapunk. Én robotgéppel csináltam, és gyönyörű hólyagos lett. Ezután berakjuk a hűtőbe másnapig pihenni.

    Elkészítjük a fokhagymás olajat: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, állni hagyjuk.

    Másnap, de akár dagasztás után 2-3 óra múlva, kivesszük a tésztát a hűtőből. Bőven öntünk olajat a sütőedénybe és jó forróra felmelegítjük. Ha meleg, olajos kézzel egy marék tésztát jó vékonyra széthúzogatunk, és a forró olajban kisütjük.

    A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot.

Megjegyzés

Ebből a tésztából kb. 24 db lesz. Mivel a lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, és mindig annyit sütök ki, amennyit egyszerre megeszünk.

Évi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Évi 4 évvel ezelőtt
Szia Bettina! Nem tudom, le lehet-e fagyasztani a tésztát, még nem próbáltam. Annyi biztos hűtőben kb egy hétig is eláll, bár nálunk 2-3 nap alatt elfogy. Érdemes alufóliával vagy fedővel letakarni az edényt amiben a tészta van, mert az edény falára száradhat a 3. napra. Vagy mielőtt visszarakom a hűtőbe, olajos kézzel leszedem az oldaláról a tésztát, amit visszarakok a maradékhoz. Napi 4-5 db-ot szoktam kisütni, így mindig friss, finom ropogós a lángos. Jó sütögetést! Üdv: comite
vukman bettina 4 évvel ezelőtt
Szia!Érdekelne hogy a nyers lángos tészta fagyasztható e.Köszi .Bettina
Évi 5 évvel ezelőtt
Kedves Fanni33! remélem sikerült a következő próbálkozás. Én mindenesetre sok szerencsét kívánok. Tudod: \" a jó pap is holtig tanul\". Üdv: comite
Miskolczi Franciska 5 évvel ezelőtt
Sziasztok Annyira könnyü ez a recept.A családom is szereti a lángost,többször csináltam már,de valahol mindig elrontottam.Pedig a recept szerint készitettem.Tudom,tudom velem van a baj,de nem adom fel:)addig csinálom amig nem sikerül:) Köszi a receptet Üdv Fanni

Hasonló Receptek

Magazin