Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű habos almás pite

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg főtt, áttört burgonya
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 dkg elmorzsolt élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 3 tojássárgája
  • Az almás krémhez:
  • 50 dkg reszelt alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A habhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A 15 dkg főtt, áttört burgonyát összedolgozzuk a 20 dkg margarinnal, 15 dkg liszttel, 1 dkg elmorzsolt élesztővel, 5 dkg porcukorral, csipet sóval, és összegyúrjuk a 3 tojássárgával.

Fél órát pihentetjük a tésztát, majd egy kb. 30x35 cm-es kikent, lisztezett tepsibe leterítjük. (Viszonylag lágy tésztát kapunk. Nem szükséges sodorni, én kézzel belenyomkodom a tepsibe.)

A fél kg reszelt almát összekeverjük a porcukorral, a fahéjjal és a pudingporral, majd a tésztára terítjük. Ízlés szerint az almába lehet reszelt citromhéjat vagy mazsolát keverni.

Az 5 tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, hozzákeverünk még 2 tojássárgáját, és az almás rétegre simítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-35 percig sütjük, hidegen szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss