Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű epres réteges krém

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az epreket apró kockákra vágom. A tejszínt elektromos habverővel félkemény habbá verem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliát, majd a ricottát és a narancslikőrt, az egészet krémmé keverem.

Friss kávét főzök, melyet egy tálba töltök. A kávéban gyorsan megmártok szép egymásutánban 4 babapiskótát, azonnal a tál aljára helyezem őket, szorosan egymás mellé. Erre kanalazom a tejszínes krém felét, majd egy réteg eperkockát szórok rá, ami a mennyiség fele. Erre újabb kávéba mártott piskótasort rakosgatok, de merőlegesen az alsó sorban pihenő piskótarétegre. Rásimítom a maradék krémet, a tetejére pedig elhelyezem az eper másik felét.

Legalább 1, de inkább 1,5 órát pihentetem a hűtőszekrényben, egyenesen onnan helyezem az asztalra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss