Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű burgonyás pogácsa

90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplit apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük és krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, egy villával megpróbáljuk szétnyomkodni.)
  3. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
  4. Egy tálba kimérjük a lisztet, a zsírt és egy egész tojást. Hozzáadjuk a szétnyomkodott/áttört krumplit és a felfuttatott élesztőt és 2 jó nagy csipet sót. Kicsit félretesszük pihenni. (Kb. fél óra elég neki).
  5. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, légkeveréses fokozatra állítjuk. A tésztát a pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. másfél cm átmérőjűre. Pogácsaszaggatóval vagy egy kisebb méretű pohárkával kiszaggajtuk a pogácsákat.
  6. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, egymástól kb 2 cm távolságra. A tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással és szép pirosra sütjük. Igazi sörkorcsolya! 

Megjegyzés

Ez tipikusan az a fajta nassolnivaló, ami mellett nem tud elmenni az ember anélkül, hogy be ne kapna pár darabot. - maszlagvivi

Ezek is érdekelhetnek

Friss