Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű burgonyás kocka

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt (15 dkg ebből teljes kiőrlésű volt)
  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás + 1 evőkanál tej
  • 1 dl tejföl
  • 2,5 dkg instant élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • kb. 2 teáskanál só – ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • A tetejére:
  • 2 evőkanál reszelt kemény sajt
  • 1 teáskanál egész kömény

Elkészítés

Elkészítés: A hámozott burgonyát felkockáztam, egy kis tálban kevés vízzel a mikróban 650 W-on lefedve 6 perc alatt megfőztem, még melegen áttörtem. A tojást a tejjel felvertem.

A lisztben elmorzsoltam a margarint, hozzáadtam a kihűlt burgonyát, a többi belevalóval, a tojás bő 2/3 részével rugalmas tésztát gyúrtam, a hűtőben letakarva fél órát pihentettem.

Kinyújtottam és 15 percenként háromszor nyújtottam-hajtogattam, közben a hűtőben pihentettem.

Utoljára ujjnyi vastagra nyújtottam, kicsit megrácsoztam, késsel kb. 2x2 cm-es kockákra daraboltam, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam.

Tetejüket a maradék tojással lekentem, csipetnyi reszelt sajtot, pár szem egész köményt tettem rá. Addig pihentettem, ameddig a sütő 190 fokra előmelegedett és kb. 25-30 perc alatt megsütöttem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss