Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű burgonya krémleves

MME MME
5 4.3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk, hideg sós vízben odatesszük, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amikor megvan (a villával beleszúrva széthasadnak a burgonya kockák), leszűrjük, de a levet nem dobjuk el. A püréhez hasonló módon elkészítjük, vajat, tejfölt keverünk hozzá, majd miután csomómentesre kevertük, hozzátöltjük a levet és a tejet, elkavarjuk, majd kevergetve felforraljuk. Frissen őrölt borsot, sót és finomra vágott petrezselyemlevelet szórunk rá. Opcionálisan vékony sajtszeletekkel tálaljuk, és pirított zsemlekockával.

Megjegyzés

Előnye az, hogy a megmaradt burgonyapürét ily módon másnap finom levessé is varázsolhatjuk. Diétás. - MME

Ezek is érdekelhetnek