Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Könnyű borscs (céklás zöldségleves)

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg sárgarépa
  • 50 dkg káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db cékla
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 1 ek vörösborecet
  • őrölt kömény
  • snidling

Elkészítés

    1. A répát megmossuk, meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A káposzta külső leveleit távolítsuk el, a torzsáját vágjuk ki, a többit csíkozzuk fel. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A céklát meghámozzuk, és  vékonyan felkarikázzuk.
    2. Felorrósítjuk az olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az előkészített zöldségeket a hagymás alaphoz keverjük, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, kis lángon, a levest addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. 
    3. Végül a levest ecettel ízesítjük, majd egy nagy csipet őrölt köményt teszünk bele. Felaprított snidlinggel tálaljuk.


      Borscs receptek >>>
       

      RECEPTEK CÉKLÁVAL >>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin