Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Könnyen túlfőzhető és szétmállik" - gnocchikat teszteltünk

Sokan hívják olasz nokedlinek a gnocchit, amit jószerencsével amúgy magyarul úgy kellene kimondani körülbelül, hogy nyokki. Krumplinudli néven is sokan ismerik, aminek egyik meglepő oka, hogy krumpliból készül.

Több boltban is láttunk félkész termékeket, melyeket nagyjából 1-2 percig kell csak vízben főzni és már készen is vannak. Igazi megúszós könnyen elkészíthető fogás, mert némi szósz kell csak hozzá és fogyasztható is. 6 különböző gnocchi került terítékre, melyek közül az összes natúr, semmilyen beépített ízesítés nincsen bennük. Mindegyik csomagolásból jó maréknyit főztünk le, hogy pontosabb képet kapjunk róluk.

Schär

A márkanév sokaknak ismerős lehet, mert az egyik legnagyobb gluténmentes hadjárat képviselője, főleg pékáru vonalon. A termékük illatában tökéletesen hozza a krumpli illatát. Elkészítés után kicsit tompul az illat, ami még nem lenne baj, de ízében van egy kis savanykás jelleg, ami nem túlságosan szívmelengető. Állagra picit gumis, fél perccel talán lehet tovább főzni, mint az előírt.

Adatok: 300 gramm, rehidratált burgonya szirmok 85%, 899 Ft

Chef select

Kibontás után érezzük a nagy semmit, mert illata egyáltalán nincsen. Nem tudjuk milyen varázslattal oldották meg így, de mindenesetre érdekes, hogy mennyire krumplitlan. Elkészítés után aztán feltámad hibernációjából a krumpli és egy erőteljes ízt kölcsönöz a nudlinak. Állaga 1 perc alatt tökéletes lesz, mindössze egy darabnál éreztünk nyers hatást, de az elmegy a hibahatár alatt. Utóízében kicsit préselt chips íze lesz, ami kifejezetten izgi. Van egy csöpp alap sóssága, így ennél nem kell olyan durván a főzővizet meghinteni.

Adatok: 500 gramm, burgonyapüré 85%, 399 Ft

Reggia

Örömtáncot ennek sem kell lejteni az illata miatt, mert ennek sincsen semmi. Annyival jobb a helyzet, hogy ennek íze sincsen, miután elkészítjük. Teljesen ízetlen gumis masszának érezzük az egészet, pedig alaposan figyeltünk a másodpercekre elkészítés közben. Az állag lenne a legkisebb gond, sajnos az ízén semmi nem segít, maximum egy vödör ketchup, jó magyarosan.

Adatok: 500 gramm, rehidratált burgonya 70%, 399 Ft

Carloni

A mezőny legfehérebb versenyzője egyértelműen. Illatában megtaláljuk a burgonya jellegzetes aromáját, de szerencsére elkészítés után is érezzük ízében. Nem túl harsány, nem túl fickós, de ott van. Utóízébe megjelenik valami fura értelmezhetetlen sajnos. A 2-3 perces főzési időt inkább a 2 köré mérjük, mert rendkívül könnyen túlfőzhető és szétmállik.

Adatok: 500 gramm, burgonyapüré 70%, 299 Ft

Rana

A legapróbb méret alapján ez a termék, egy-egy társához hasonlítva akár fele méretileg. A sok apró bogyó extra erős burgonya illatot áraszt magából, ez tisztának és természetesnek hat. Inkább 2 perces főzési időt ajánlunk mi, mert ez is hamar megpuhul, de ha ezt tarjuk akkor marad az ideális állag végig. Ízében is ott a krumpli tisztán, mindenfajta utó- és mellékíz nélkül.

Adatok: 500 gramm, rehidratált burgonya 91%, 549 Ft

Cucina Nobile

Történetesen illatot ennél sem éreztünk többet, mint a műanyag csomagolásé, amikor kibontottuk. Elkészítés után furcsább állagot tapasztaltunk, több esetében megfigyeltük, hogy a külső réteg egészen felpuhult, míg ugyanannak a darabnak a belseje még szinte nyers és kemény volt. Ízében beköszön a burgonya íze, ami nem túl vad, de legalább minden kiegészítő aromától mentes.

Adatok: 500 gramm, rehidratált burgonya 70%, 399 Ft

Ítélet

Merénylet nélkül lehoztuk a heti tesztet, igazán nagy csapással nem találkoztunk. A Rana terméke simán húzta a heti tesztet is, tészta vonalon egész jó minőséget gyártanak. A Lidl sajátja a Chef select pedig meglepően jól teljesített, több tesztalany holtversenybe tette az első helyezettel.

A középmezőny egy erős közepes teljesítmény nyújt, a megfelelő ízesítéssel szinte teljesen hibátlanok lehetnek. A Reggia csodája az, amit egyedül a nem ajánlott részlegbe száműztünk, de annak is annyi csupán az oka, hogy se illata, se íze, se bűze. Teljesen jellegtelen, szóval bármi ami krumplisabb nála, az jobb.

1. Rana
2. Chef select
3. Carloni
4. Schär
5. Cucina Nobile
6. Reggia

ELŐRECSOMAGOLT KUKORICASALÁTÁKAT TESZTELTÜNK - EZT VEDD MEG A RÁNTOTT HÚS MELLÉ!>>> 

"EZ MÁR INKÁBB VEGYI FEGYVER" - BOLTI AVOKÁDÓKRÉMEKET TESZTELTÜNK>>> 

"ISZONYATOSAN PUHA ÉS ROSSZ ÍZŰ" - ÜVEGES ZÖLDBORSÓKAT TESZTELTÜNK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss