Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb ajvár

5/5

Hozzávalók

  • 45-50 dkg padlizsán
  • 50 dkg piros paprika (kápia vagy érett, húsos pritaminpaprika - akár vegyesen is)
  • 25 dkg paradicsom paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vörösborecet

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük őket. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén betesszük a paprikákat, és 20-25 perc alatt szinte feketére sütjük azokat.
    2. A sült paprikákat nejlonzacskóban hagyjuk langyosra hűlni (így a feketére égett, fényes héjuk könnyen eltávolítható). A paprikákat csumázást követően nagyobb darabokra vagdossuk, a padlizsánok krémes belsejét kikanalazzuk.
    3. A hámozott, magjaitól nagyjából megszabadított paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba halmozzzuk. A fokhagymákat felaprítva hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük az olajat és az ecetet is.
    4. Botmixerrel néhány perc alatt összedolgozzuk - nem baj, ha kisebb darabok maradnak benne. Egy nagyobb vagy több kisebb üvegbe töltjük. Felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.

    TESZT! MELYIK BOLTI AJVÁRT VEGYÜK, HA NINCS IDŐNK OTTHON ELKÉSZÍTENI?>>> 

    10 PIRÍTÓSRA KENHETŐ EGYSZERŰ FINOMSÁG, AMIVEL ÍZLETESEBBEN INDUL A REGGELED>>> 

Megjegyzés

A színültig töltött, bontatlan üvegek akár 1,5-2 hetet is gond nélkül kibírnak. A gazdag, fűszeres krém nem csupán magában, de kevés tejföllel, joghurttal gazdagítva sültek mellé kiváló, de salátaöntetként is igencsak megállja a helyét. 2 kisebb üveg lesz belőle.

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin