Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Könnyed ajvár

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Könnyed ajvár

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 75
  • Elküldve: 20

Hozzávalók:

  • 2 kisebb üveghez:
  • 45-50 dkg padlizsán
  • 50 dkg piros paprika (kápia vagy érett, húsos pritaminpaprika
  • akár vegyesen is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb paradicsom (kb. 25 dkg)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál jó minőségű vörösborecet
  • cayenne bors

Elkészítés:

A padlizsánokat megszurkálom, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütöm. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén beteszem a paprikákat, 20-25 perc alatt szinte feketére sütöm. A sült paprikákat nylonzacskóban hagyom langyosra hűlni. Ekkor feketére égett fényes héjuk játszi könnyedséggel letávolítható. A paprikákat csumázást követően nagyobb darabokra vagdosom, a padlizsánok krémes belsejét kikanalazom.

A hámozott, magjaitól nagyjából megszabadított paradicsomot nagyobb kockákra vágom. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba halmozom. A fokhagymákat felaprítva hozzáadom, majd fűszerezem, belekeverem az olajat és ecetet is. Botmixerrel néhány perc alatt összedolgozom, nem baj, ha kisebb darabok maradnak benne. Egy nagyobb vagy több kisebb üvegbe töltöm. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

Megjegyzés:

A színültig töltött, bontatlan üvegek, akár 1,5-2 hetet is gond nélkül kibírnak.

A gazdag, fűszeres krém nem csupán magában, de kevés tejföllel, joghurttal gazdagítva sültek mellé kiváló, de salátaöntetként is igencsak megállja a helyét.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További recepteket és fotókat Habliliom blogjában találsz!

habliliom receptjeiből:
Petrezselymes krumpli csőben sütve
Csokoládés szilvakocka mogyoróval
Paprikakrémleves
Csokoládés pillangók mogyorós Othello-zselével
Mustáros paradicsom-cukkini lepény
Padlizsánsaláta fűszeres joghurtöntettel
Fűszeres padlizsánsaláta paradicsommal
Antipasti grillezett paprikával, cukkinivel és kapribogyóval
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból) Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Diós rácsos pite Diós rácsos pite
Mexikói zöldségleves tortillával Mexikói zöldségleves tortillával
Húsvéti saláta Csilien módra Húsvéti saláta Csilien módra
Spenótos-tejfölös rakott tészta Spenótos-tejfölös rakott tészta
Vajban párolt omlós sertéscomb Vajban párolt omlós sertéscomb
Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival és fehérboros káposztával Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival és fehérboros káposztával
Juhtúrós pogácsa VIII. Juhtúrós pogácsa VIII.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

Napi tipp
A tavaszi szünet idején a gyerekek megérdemlik a kényeztetést. A különféle speciális palacsintáknak nem csak a felfalásában, hanem az elkészítésében is szívesen segédkeznek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept