Könnyed ajvár

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 kisebb üveghez:
  • 45-50 dkg padlizsán
  • 50 dkg piros paprika (kápia vagy érett, húsos pritaminpaprika – akár vegyesen is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb paradicsom (kb. 25 dkg)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál jó minőségű vörösborecet
  • cayenne bors

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat megszurkálom, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütöm. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén beteszem a paprikákat, 20-25 perc alatt szinte feketére sütöm. A sült paprikákat nylonzacskóban hagyom langyosra hűlni. Ekkor feketére égett fényes héjuk játszi könnyedséggel letávolítható. A paprikákat csumázást követően nagyobb darabokra vagdosom, a padlizsánok krémes belsejét kikanalazom.

    A hámozott, magjaitól nagyjából megszabadított paradicsomot nagyobb kockákra vágom. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba halmozom. A fokhagymákat felaprítva hozzáadom, majd fűszerezem, belekeverem az olajat és ecetet is. Botmixerrel néhány perc alatt összedolgozom, nem baj, ha kisebb darabok maradnak benne. Egy nagyobb vagy több kisebb üvegbe töltöm. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

Megjegyzés

A színültig töltött, bontatlan üvegek, akár 1,5-2 hetet is gond nélkül kibírnak.

A gazdag, fűszeres krém nem csupán magában, de kevés tejföllel, joghurttal gazdagítva sültek mellé kiváló, de salátaöntetként is igencsak megállja a helyét.

További recepteket és fotókat Habliliom blogjában találsz!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin