Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Konfitált oldalas csuszával

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertésoldalas középső része
  • bors
  • 1 kg kacsazsír
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csuszatészta
  • 4 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • ¼ db citrom

Elkészítés

    1. A megtisztított oldalast felvágjuk 10 cm széles darabokra, sózzuk, borsozzuk. A zsírt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet a meghámozott vörös- és 4 gerezd fokhagymával együtt. Beletesszük az oldalasdarabokat, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre. Azután 110 fokra állítjuk a sütő hőfokszabályzóját, és főzzük-pároljuk a húst további 15 percig.
    2. A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. Ezután leszűrjük, és félreteszünk 50 ml felfogott főzővizet. A vajat felforrósítjuk, és fél percig pirítjuk rajta a megmaradt, megtisztított, átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a tésztát, a felfogott főzővizet, valamint a finomra vágott petrezselymet, és kevergetve pirítjuk további fél percig. Végül a citrom kifacsart levével ízesítjük. Ezzel tálaljuk az oldalast.

    15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>>

    FOKHAGYMÁS SÜLT OLDALAS LÁBASBAN SÜTVE >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin