A megtisztított oldalast felvágjuk 10 cm széles darabokra, sózzuk, borsozzuk. A zsírt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet a meghámozott vörös- és 4 gerezd fokhagymával együtt. Beletesszük az oldalasdarabokat, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre. Azután 110 fokra állítjuk a sütő hőfokszabályzóját, és főzzük-pároljuk a húst további 15 percig.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. Ezután leszűrjük, és félreteszünk 50 ml felfogott főzővizet. A vajat felforrósítjuk, és fél percig pirítjuk rajta a megmaradt, megtisztított, átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a tésztát, a felfogott főzővizet, valamint a finomra vágott petrezselymet, és kevergetve pirítjuk további fél percig. Végül a citrom kifacsart levével ízesítjük. Ezzel tálaljuk az oldalast.