Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konfitált marhaszelet vegyes körettel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A marhahúshoz:
  • 8 szelet marhahús, pl. comb
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1/2 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • étolaj
  • A körethez:
  • 2 dl rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kicsi ág lestyánlevél
  • 1 kis szál zellerlevél
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 kg burgonya
  • 4-5 nagyobb fej vöröshagyma
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A szeletelt húst bőven megszórjuk őrölt borssal, bekenjük a zúzott fokhagymával és a mustárral, üvegtálba tesszük, és leöntjük annyi étolajjal, hogy ellepje. A meghámozott vöröshagymákat kisebb cikkekre vágjuk, a páchoz adjuk, majd átforgatjuk a hússzeleteket, hogy közöttük is legyen olaj. Frissentartó fóliával befedjük a tálat, és hűtőben tartjuk 1-2 napig. Közben többször átforgatjuk a szeleteket, ügyelünk arra, hogy az étolaj mindig ellepje.

Az elkészítés reggelén korán lecsepegtetjük a szeleteket, megszórjuk ízlés szerint sóval, megfelelő méretű tepsibe helyezzük, majd rászűrjük a pácoló olajat, ha kell, még öntünk hozzá, el kell lepnie a szeleteket. A biztonság kedvéért adhatunk hozzá 0,5 dl vizet, s alufóliával *légmentesen* lezárjuk. A tűzhely sütőjét begyújtjuk, a legkisebb fokozatra állítjuk, és a húst 4-5 órán keresztül konfitáljuk.

A zöldfűszeres rizshez üvegesre pirítunk 1 kisebb fej felaprított hagymát, hozzáadunk 2 dl rizst, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, s a szükséges mennyiségű viz hozzáadásával pároljuk. Amikor majdnem puha, bőven megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel.

A megtisztított hagymákat 3 mm-es karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk, szitán lerázzuk róla a felesleges lisztet, majd forró zsiradékban ropogósra sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, és pirosra sütjük.

A puhára párolódott-sült marhahúst a rizzsel, a burgonyával és a ropogós hagymával tálaljuk.

Megjegyzés

Én a hagyma sütése után leszűröm az olajat és abban sütöm ki a burgonyát.

A receptet és a fotót T. - t.vica

Ezek is érdekelhetnek

Friss