Konfitált kacsacomb birsalmás káposztával, burgonyafánkkal

default user icon

Hozzávalók

  • A konfitált kacsacombhoz:
  • 10 db kacsacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 kg kacsazsír
  • A birsalmás savanyú káposztához:
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 db birsalma
  • 2 dl kacsazsír
  • fél fej vöröshagyma
  • bors
  • boróka bogyó
  • 1 l csirke alaplé
  • A burgonyafánkhoz:
  • 1 kg búzaliszt
  • 25 dkg burgonya
  • 1 kocka friss élesztő
  • 0,5 l langyos tej
  • 6 db tojás
  • 4-5 teáskanál só
  • 2-3 teáskanál cukor

Elkészítés

    1.

    A megtisztított kacsacombot sózzuk, borsozzuk és egy magas falú tepsibe tesszük. A konfitáláshoz bő zsírral a kacsacombokat elfedjük. Serpenyőben a félbevágott, de héjas vöröshagymát és fokhagymát hirtelen megpirítjuk, karamellizáljuk, majd a kacsacombok mellé tesszük. A tepsit sütőbe tesszük és 90 fokon 4-5 órát sütjük. Tálalás előtt 180 fokos sütőben pár perc alatt ropogósra sütjük.

    2.

    A birsalmás savanyú káposztához a félkarikára vágott vöröshagymát kacsazsíron megfonnyasztjuk, majd rátesszük a savanyú káposztát. Ízesítjük, sóval, borssal, boróka bogyóval. Felöntjük egy kevés fehérborral és a csirke alaplével. Beletesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott birsalmát, és pároljuk, míg az alma roppanós marad.

    3.

    A burgonyafánkhoz sós vízben megfőzzük a burgonyát. Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a simára tört főtt burgonyát (hidegen!), a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Jól elkeverjük és langyos helyen 1-2 órát pihentetjük, kelesztjük. Bő, forró olajba szaggatjuk, és ropogósra sütjük.

    Recept és foodstyling: Gátfalvi Péter, a MOM Park Leroy Bistro séfje

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin