Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Komoly kárt okozol a szervezetednek, ha többet alszol, mint 8 óra

default user icon
MME
Rossz hírünk van azok számára, akik imádnak nyolc óránál többet aludni. Egy friss kutatásból ugyanis az derül ki, hogy a túl sok alvás kapcsolódhat a korai halálhoz és a rossz egészségi állapothoz.

Az American Heart Association kutatói nyilvánosságra hozott adataira, leginkább azok figyeljenek jól, akik hetente legalább háromszor többet aluszanak, mint 10 óra. Nekik ugyanis 30%-kal nagyobb az esélyük arra, hogy korábban meghalnak, mint azoknak, akik naponta nem szundítanak többet nyolc óránál .

Az alvás hiányához gyakran társítanak különböző egészségügyi problémákat, de ennek az ellenkezője is igaz lehet. A túl sok alvás a kutatás szerint, nemcsak a korai halál esélyét növeli, de gyakrabban alakul ki stroke, valamint szív- és érrendszeri betegség is.

"A napi 10, vagy annál több óra alvás emelkedett kardiovaszkuláris kockázatot jelent. Az alvásra is igaz az, ami az étkezésre: inkább a minőségre figyeljünk, és ne az időtartalmát növeljük " - mondta Dr. Chun Sing Kwok, a Keele Egyetem Orvostudományi Intézetének vezető kutatója, aki szerint a világot jelenleg globálisan érintő hőhullám miatt, számos embernél jelentkezik alvászavar, ami szintén súlyos tüneteket okozhatnak.

10 TANÁCS A PIHENTETŐ ALVÁSÉRT >>>

7 TIPP, AMITŐL JOBBAN ALSZOl >>>

Ezek is érdekelhetnek