Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Köménymagos zsíros kocka

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1 dl tej (langyos)
  • 20 dkg zsír
  • felvert tojás a tetejére

Elkészítés

    1. Langyos, csipet cukorral édesített tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt, majd összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a többi cukorral és annyi vízzel, hogy rétestészta keménységű legyen. Félórát hagyjuk pihenni.
    2. Utána lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a zsírral, hajtogatjuk, és ezt ismételjük még háromszor. Az egyes hajtogatások között nem pihentetjük. Ha elkészültünk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel ferdén bekockázzuk. 4-5 cm-es kockára vágjuk.
    3. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük a tetejét felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Végül tíz perc után a hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük, és készre sütjük.

    CSERESZNYÉS-DIÓS KOCKA >>> 

    RIBIZLIS KOCKA >>> 

    CSOKOLÁDÉS-SÜTŐTÖKÖS KOCKA >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin