Keress receptre vagy hozzávalóra

Köménymagos tojásleves

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk köménymag
  • 2 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 6 db tojás
  • 1 ek ecet

Elkészítés

    1. Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk.
    2. Ezután lejjebb vesszük a lángot, és - folyamatos kevergetés mellett - 2 felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük, végül a tűzről levéve belecsorgatjuk az ecetet.

    KÉSZÍTSD EL A BUGGYANTOTT TOJÁSLEVEST IS >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin