Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Köménymagos sós kifli

Hozzávalók

  • 2, 5 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tk só
  • 220 gramm 20 % -os tejföl
  • A kenéshez:
  • 15 dkg sós margarin
  • A tetejére:
  • 1 db tojás sárgája
  • köménymag

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk. Fél órát pihentetjük.
    2. Ezután rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percet. Egyenként 2 mm vastag kör alakra kinyújtjuk. Megkenjük a habosra kevert margarinnal. 8 részre osztjuk és a szélesebb felénél feltekerjük.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, tojássárgájával lekenjük, megszórjuk köménymaggal. 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép arany barnára sütjük.

    15 ISTENI HÁZI KIFLI, ZSEMLE, KENYÉR, HOGY NE KELLJEN TÖBBÉ A SARKI PÉKHEZ MENNED >>> 

    GYORS VENDÉGVÁRÓ ÉS ISTENI UZSONNA: SAJTOS-VAJAS CSAVART KIFLI - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>> 

Megjegyzés

Egy kis sós péksütemény ,ami nagyon finom puha.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin