Köménymagos-rongyos leves

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 mk kömény
  • 1-2 tyúkhúsleves kocka
  • 1 mk őrölt pirospaprika
  • 4 tojás
  • pirított kenyérkocka a tetjére
  • fokhagymás levesgyöngy
  • aprított petrezselyem

Elkészítés

    1. Lábosba tesszük az olajat és a köménymagot, takaréklángon megpirítjuk, majd, amikor már pattog, hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk. Vigyázat, nagyon gyors folyamat!
    2. Tűzről levéve adjuk hozzá a paprikát, keverjük össze és öntsük fel kb. 1-1,5 liter vízzel, és tegyük bele a leveskockákat. Forraljuk fel, majd forrás közben üssük bele az egész tojásokat. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk a tojásokat lassan megfőni.
    3. Tálaláskor megszórjuk a kenyérkockákkal, vagy a levesgyönggyel és a petrezselyemzölddel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin