Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köménymagos-rongyos leves

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Lábosba tesszük az olajat és a köménymagot, takaréklángon megpirítjuk, majd, amikor már pattog, hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk. Vigyázat, nagyon gyors folyamat!
  2. Tűzről levéve adjuk hozzá a paprikát, keverjük össze és öntsük fel kb. 1-1,5 liter vízzel, és tegyük bele a leveskockákat. Forraljuk fel, majd forrás közben üssük bele az egész tojásokat. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk a tojásokat lassan megfőni.
  3. Tálaláskor megszórjuk a kenyérkockákkal, vagy a levesgyönggyel és a petrezselyemzölddel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss