Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a zsírt, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, és kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-cm vastagságúra, majd perecszaggatóval, szaggassuk ki. (A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szaggassuk ki.)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszaggatott pereceket. Kenjük le a tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és köménymaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép barnára.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre