Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köménymagos perec

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a zsírt, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, és kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-cm vastagságúra, majd perecszaggatóval, szaggassuk ki. (A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szaggassuk ki.)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszaggatott pereceket. Kenjük le a tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és köménymaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép barnára.

Megjegyzés

A kisült perecek nagyon finom omlósak, és hűvös, száraz helyen több napig tárolhatjuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss