Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köménymagos parasztgulyás

60 perc
egyszerű
költséges
2 adag

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát felvágjuk apróra. A krumplit kisebb kockákra vágjuk, a sárgarépát vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprika csumáját eltávolítjuk, majd csíkokra felvágjuk. A debrecenit (v. virslit) felkarikázzuk.
  2. Egy fazékba olajat öntünk, majd beletesszük az apróra vágott szalonnát, (én szeletelt bacont vágtam fel csíkokra) és elkezdjük sütni (ha zsírosabb a szalonna, akkor nem kell alá olajat önteni). Pár perc után hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd tovább pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd rögtön a felkarikázott kolbászt (v. virslit), és megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, és őrölt borssal. Alaposan összekeverjük, és pár percig pároljuk tovább.
  4. Végül hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a kisebb kockákra vágott krumplit. Megszórjuk pirospaprikával, majd összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  5. Ezután ízlés szerint megsózuk, majd felforraljuk. Amikor felforrt, kisebb lángra vesszük, és puhára főzzük. (kb 30 perc alatt megpuhulnak a zöldségek)
  6. Tálaláskor tányérba merjük a levest és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.

13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>> 

15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss