Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Köménymagos kifli

Hozzávalók

  • 30 g élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1,50 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 0,5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 ek olaj
  • őrölt kömény
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • egész köménymag

Elkészítés

    1.  Az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral elkevert, meglangyosított tejben, hozzáadunk 2 ek lisztet és meleg helyen, letakarva felfuttatjuk.
    2. A maradék átszitált lisztet összekeverjük a megolvasztott vajjal, a sóval, a tojások sárgájával és az élesztős keverékkel. Összegyúrjuk, majd meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük.
    3. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Háromszög formákat vágunk ki belőle, megkenjük az olajjal elkevert őrölt köménnyel és feltekerjük.
    4. A kifliket olajozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a felvert tojással. Rászórjuk az egész köménymagot és meleg helyen pihentetjük 5 percig. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt.

    GYULAI KOLBÁSZOS KIFLI>>> 

    SAJTOS CSAVART KIFLI>>> 

    SAJTKRÉMES KIFLI>>> 

Megjegyzés

Recept: Cseh János, fotó: Tyukodi László

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin